Zanimljivosti

Kako Kamagra djeluje: sve što trebate znati

Kako djeluje Kamagra
Mirko
Autor: Mirko

Kamagra je jedan od lijekova za erektilnu disfunkciju koji sadrži aktivnu tvar sildenafil citrat. Erektilnu disfunkciju ili impotenciju karakterizira nemogućnost postizanja i zadržavanja erekcije, a Kamagra, kao i srodni lijekovi, djeluje na jednu komponentu u putu nastanka erekcije. O načinu djelovanja i svemu što trebate znati prije uzimanja Kamagre pročitajte u nastavku.

Koji je princip djelovanja?

Kamagra sa svojom aktivnom tvari sildenafilom djeluje kao inhibitor enzima fosfodiesteraze-5. U nastanku erekcije postoji nekoliko glavnih komponenti, a to su: dušikov oksid, fosfodiesteraza-5, gvanilat-ciklaza i ciklički gvanozin-monofosfat (cGMP). Dušikov oksid se otpušta iz živčanih završetaka u jednom dijelu penisa kao reakcija na seksualnu stimulaciju – Kamagra, kao i drugih lijekovi, ne može djelovati bez ovog koraka.

Nakupljanje dušikovog oksida potiče gvanilat ciklazu da sintetitizira cGMP (ciklički gvanozin-monofosfat). Fosfodiesteraza-5 sprečava nakupljanje cGMP-a tako što ga razgrađuje. Sildenafil, aktivna tvar Kamagre, veže se za taj enzim i sprečava napad na cGMP – zahvaljujući tome cGMP se nakuplja, glatki mišići penisa se opuštaju, pritišću krvne žile, protok krvi je povećan i dolazi do stvaranja erekcije.

Kamagra bi trebala početi djelovati nakon 45 minuta od oralne konzumacije i djeluje 4 do 6 sati što je duže od nekih drugih lijekova koji također sadrže sildenafil.

Na što paziti prije korištenja Kamagre?

1. Kontrola

Problem s ovim lijekom je što u zemljama gdje on nije zakonit, ne postoji kontrola nad njegovom prodajom. Stoga, stranice koje ga preprodaju nisu dužne napisati točan sastav i ne možete biti sigurni da unosite sildenafil citrat, a ne nešto drugo. Ako se uistinu radi o sildenafil citratu, njegovo djelovanje je dokazano i funkcionira na opisan način.

2. Doza

Kamagra se ponekad nalazi u dozama od 200 mg – inače je najveća količina sildenafila u lijekovima za erektilnu disfunkciju 100 mg, stoga treba biti oprezan s uzimanjem veće doze i obavezno se prvo posavjetovati s liječnikom.

3. Druga zdravstvena stanja

Kamagru, kao i bilo koji drugi lijek koji sadrži sildenafil, ne smijete uzimati zajedno s lijekovima ili pripravcima koji sadrže nitrate. Budući da dušik sudjeluje u nastanku erekcije, ova se dva metabolička puta susreću i može doći do komplikacija.

Nemojte kombinirati Kamagru i druge lijekove za erektilnu disfunkciju kako ne biste pretjerali s dozom ili zbog međudjelovanja aktivnih tvari. Budući da ovakvi lijekovi djeluju na širenje krvnih žila, obavezno se posavjetujte s liječnikom ako patite od ikakve bolesti srca i krvožilnog sustava kako biste spriječili dodatne komplikacije.

Iako je Kamagra možda manje poznata od drugih lijekova za erektilnu disfunkciju, djeluje po istom principu i sadrži aktivnu tvar sličnu ili jednaku nekim drugim lijekovima. Njena je prednost što ima manje dokazanih nuspojava i jeftinija je od drugih opcija, no nije legalna u svim zemljama pa je može biti opasno kupovati sa stranica koje nisu zakonom regulirane.

O meni

Mirko

Mirko

Pozdrav, ja sam Mirko. Volim putovati po svijetu i fotografirati dragocjene trenutke.